همه آنچه لازم داریم تا درباره تولید محتوا بدانیم
اولین چیزی که با شنیدن نام محتوا به ذهن خطور میکند به احتمال زیاد تولید محتوا (Content creation) است. و اولین عبارتی که پس از شنیدن تولید محتوا در ذهن ما نقش میبندد تولید محتوا از نوع متن و نوشته است. در ادامه این مطلب از ابتدا در رابطه با تعریف تولید و اهمیت تولید محتوا، سپس انواع قالبها و فرمتهای محتوا و در نهایت دستورالعملی برای تولید محتوا را خواهید یافت.
در ابتدا مطلب زیر سوخت کافی را برای مطالعه و پیشروی در مسیر پرپیچ محتوا در اختیار شما خواهد داد:
تولید محتوا به زبان ساده یعنی چه؟
دنیای محتوا آنقدر گسترده است که از هرکسی بپرسید تولید محتوا چیست تعریف خودش را میگوید. بعضی وقتها این تعاریف به اندازهای مبهم هستند که آدم گیج میشود.
با در نظر گرفتن این نکته میرویم دنبال یک جواب ساده و قابل درک.
محتوا همان چیزی است که هر روز با آن سر و کار داریم.
محتوا پستهای اینستاگرام است که ما را میخنداند یا به فکر فرو میبرد، مقالۀ وب سایتها است که از آنها چیزهایی یاد میگیریم، پادکست که موقع برگشت از دانشگاه در تاکسی گوش میدهیم، ویدیو در آپارات یا یوتیوب که تماشا میکنیم، کتابهای الکترونیک یا هر چیز مشابه دیگری است که در دنیای دیجیتال میبینیم، میشنویم یا میخوانیم.
خب حالا اگر بخواهیم یک تعریف جامع برای محتوا بدون مثال زدن از انواع محتوا بنویسیم میرسیم به این تعریف:
هر چیزی که برای انسان قابل درک است و به طور کلی در بستر کانالهای دیجیتال یا غیر دیجیتال قابل انتشار هستند محتوا میگویند.
پس در جواب تولید محتوا چیست میتوانیم بگوییم: تولید محتوا یعنی خلق هرچیز قابل درک و انتشار برای انسانها در راستای اهداف بازاریابی
تعریف تولید محتوا یه طور کلی:
تولید محتوا یعنی نوشتن، طراحی، ضبط و ساخت هرچیزی که انسانها میتوانند درکش کنند و در بستر های مختلف قابل انتشار است برای دستیابی به اهدافی مثل کسب درآمد (مستقیم یا غیرمستقیم)، افزایش فروش، وفادارسازی مشتری و…
ضرورت تولید محتوا
Avinash Kaushik (کارآفرین هندی) در پاسخ سؤال محتوا چیست ؟ بیان میکند: «محتوا هر چیزی است که به زندگی خواننده ارزشی میافزاید. این ارزشها با کمک کردن به مخاطب در انجام بهتر شغل خود، دقیقتر شدن آنها، خندان، سرگرم کردن آنها و آموزش فراهم میشود.»
برخی دیگر محتوا را چنین تعریف میکنند: “محتوا ارائه اطلاعات با یک هدف خاص به مخاطبان از طریق یک کانال و در یک فرم خاص است”. این تعریف دارای پنج جزء است:
اطلاعات ، هدف ، مخاطب ، کانال ، فرم
انواع قالب های محتوا
محتوا را میتوان در ۴ قالب اصلی تولید کرد :
- تصویر
- ویدئو
- صدا
- متن
که هرکدام از این قالبها کارکردهای خاص خود را دارند اما موضوع مهم افزایش تقاضای بازار برای محتوای ویدئویی است که به همین جهت توجه ویژهای میطلبد. و به نوعی میتوان گفت محتوای ویدئویی آینده بازاریابی محتوا است.
قالب های محتوا
حال که قالبهای محتوا را شناختیم مرحله بعدی شناخت فرمتهای محتوا است،
انواع فرمت های محتوا
فرمتهایی که تعداد آنها بالغ بر ۴۰ میباشد که برخی از آنها برای همهی قالب ها و برخی برای تنها یک قالب کاربرد دارند.
از فرمت های رایج محتوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
موشن گرافیک
اینفوگرافیک
وایت پیپر
رپورتاژ
و …
نکته حیاتی در تولید محتوا
طبیعی است که بسیاری از ما که پس از راهاندازی کسب و کارمان به فکر تولید محتوا بیوفتیم. و باز هم طبیعی است که سئو و دریافت رتبه مناسب از موتورهای جستجو یکی از اصلیترین اهداف تولید محتوا وب سایت ما باشد. اما همه این ها به یک منظور صورت میگیرد، فروش بیشتر و به همین دلیل پیش از تولید محتوای بلاگ برای کسب رتبه و پس از آن کارهایی لازم است انجام شود.
1) در ابتدا باید مطالب اولیه وبسایت شما کامل باشد، درباره ما، تماس با ما، قوانین و مقررات و توضیحات محصول صفحات اولیهای هستند که اگر فکری به حالشان نکرده باشید مخاطب، از شما خرید نخواهد کرد.
2) حال نوبت مطالب بلاگ است مطالب سئو محور که هدف اصلیشان دیده شدن در صفحات اولیه گوگل و جذب مخاطب از طریق کلیک بر روی آنها است.
3) از اول میخواستید مقالات تالیفی تولید کنید؟ میخواستید با مخاطب تعامل داشته باشید؟ الان وقت این کار است زیرا مخاطب وارد وبسایت شما شده است و باید از این طریق اعتماد او را جلب کنید.
4) حال وقت تبلیغ است، تبلیغ محتوا و محصولاتتان! اکنون میتوانید از روشهای مختلفی مانند شبکه های اجتماعی ، تبلیغات کلیکی ، رپورتاژ و راههای بسیار دیگری برای معرفی و تبلیغ استفاده کنید.
و اما فاجعه کجا رخ میدهد؟
فاجعه زمانی است که شما قبل از تکمیل مراحل 1 و 2 و 3 سراغ مرحله آخر یعنی تبلیغات بروید!
تمرینهایی برای ایدهپردازی در تولید محتوا
در ادامه بصورت مرحله به مرحله آموزش نحوه تولید محتوا و نکاتی که برای تولید نیاز است رعایت شود را توضیح میدهیم:
قسمت اول: محتوا را بشناسیم
اولین چیزی که با شنیدن نام محتوا به ذهن خطور میکند به احتمال زیاد تولید محتوا است. و اولین عبارتی که پس از شنیدن تولید محتوا در ذهن ما نقش میبندد تولید محتوا از نوع متن و نوشته است. آیا واقعاً همینطور است و محتوا صرفاً به تولید محتوا محدود میشود؟ پاسخ قطعا خیر است زیرا تولید محتوا یکی از بخشهای بازاریابی محتوا است که با توجه به موضوع، لحن آن میتواند منجر به جذب مخاطب، جلب اعتماد او و در مراحل بالاتر میتواند ابزاری برای فروش و جلب اعتماد مشتریان محسوب شود.
و اما سؤال بعدی این است: آیا تولید صرفاً به محتوای متنی ختم میشود؟
پاسخ به این سؤال نیز قطعا خیر است زیرا محتوای متنی یکی از 4قالب اصلی تولید محتوا است و صوت، ویدئو و تصویر نیز دیگر قالبهای تولید محتوا محسوب میشوند.
حال وقت پرداختن به تعریف علمی محتوا است:
اگر محتوا را: “ ارائه اطلاعات با یک هدف خاص به مخاطبان از طریق یک کانال و در یک فرم خاص” تعریف کنیم پنج جزء اصلی این تعریف عبارتند از:
اطلاعات
چه ایدههایی را منتشر میکنید؟ اطلاعات، ترکیبی از مهمترین ایدههایی است که مخاطب باید آنها را بداند. نیاز به دانستن جزئیات کلیدی (شواهد، توضیحات و نمونهها) که از آن ایدهها پشتیبانی میکنند.
هدف
چرا این کار را انجام میدهید؟ میخواهید مخاطبان به چه چیزی فکر کنند؟ چه احساسی داشته باشند؟ چه کاری انجام دهند؟ محتوا زمانی بسیار موفق است که شما آن را برای رسیدن به یک هدف خاص طراحی کنید و با تمام منابع خود بر روی آن هدف خاص متمرکز شوید.
مخاطب
برای این محتوا مخاطب هدف شما چه کسی است؟ بسیاری از مواقع، کسبوکارها و برندها بدون شناخت نیاز مخاطب و توجه به او، محتوا تولید میکنند. افراد و مخاطبانی که میخواهید به آنها دست یابید، دغدغهها و سؤالات آنها را شناسایی کنید.
کانال
چگونه محتوا را به دست مخاطبان خود میرسانید؟ در شبکههای اجتماعی؟ وبلاگ خودتان یا وبلاگهای پربازدید؟ همه اینها بستگی حضور مخاطب شما دارد. اگر مخاطبانتان بیشتر در اینستاگرام حضور دارند، تمرکز اصلیتان باید روی اینستاگرام باشد، نه وبلاگ و نه سایر شبکههای اجتماعی.
فرم
چگونه روابط خود با مخاطب را در آخرین حالت نمایش میدهید؟ پس از انتخاب کانالها، نوبت به نوع محتوا میرسد.. ویدئو، پست وبلاگ، مقاله یا پادکست؟ کدامیک؟ چگونه میتوانید به بهترین نحو ممکن پیامتان را به گوش مخاطب برسانید؟
قسمت دوم: چگونه شروع کنیم
بیایید رو راست باشیم وقتی کلمه محتوا را میشنوید، مغزتان به چیزی جز نوشته و متن و طومار و کتاب و… فکر میکند؟ واقعا به گزارش فکر میکند؟ به پرسشنامه چطور؟ شاید باورپذیر نباشد ولی حقیقت دارد و محتوا قالبها و فرمتهای گوناگونی دارد همانطور که مثال زدم محتوا ممکن است یک گزارش باشد، ممکن است مسابقه فوتبال باشد، ممکن است موزیکی باشد که در حال گوش دادن به آن هستیم و از آن هم فراتر چیزی که به آن فکر میکنیم خود یک محتوا است. در این بخش با معرفی قالبهای کلی محتوا و قالبهایی که با آن میتوانید به تولید محتوای وب سایت خود بپردازید با ما همراه باشید.
محتوای متنی
درتحقیقات جهانی انجام شده در حوزه محتوا و البته پژوهشهایی که ما در فرامحتوا انجام دادیم همواره محتوای متنی توانسته بیشترین اعتماد مخاطب را جلب کند. به همین دلیل است که مقالات پژوهشی در قالب نوشته منتشر میشوند. یا در بین مجموعههایی که هم کتاب و هم فیلم آنها موجود است، کتابشان بیشتر جنبه یادگیری و فیلم بیشتر جنبه سرگرمی را بخود میگیرد و به طور کلی نوشته حس اعتماد در ما برمیانگیزد.
محتوای صوتی
صوت و انواع جلوههای صوتی در بازاریابی محتوا میتواند تأثیر مضاعفی نسبت به قالب متنی داشته باشد و به همین دلیل در سالهای طلایی رادیو بسیاری از محتواهای صوتی ازجمله کمدی، درام، کنسرتهای موسیقی کلاسیک، اخبار و گزارشهای برای میلیونها آمریکایی پخششده است.
محتوای ویدئویی
اخیراً یکی از روندهای قابلتوجه در رسانههای دیجیتال، تأکید بر تولید محتوای ویدئویی بوده است بسیاری در این زمینه معتقدند که تغییر رویه به استفاده از محتوای ویدئویی به دلیل تغییر عادات رسانه است و این مسئله که مردم کمتر به تمایل خواندن کلمات دارند در این تغییر رویه بیتأثیر نیست. امروزه مدیران بازاریابی محتوا بهخوبی میدانند که با چارچوبهای مشخصشده ، بهترین موضوع برای تولید محتواهای ویدئویی، تهیه فیلمهای آموزشی و توضیحی، مصاحبههای مسئولان، فیلمهای بدون تاریخ انقضا همچون تهیه غذا و … و ویدئوهای تبلیغاتی است.
محتوای تصویری
بازاریابی محتوا بصری امروزه یکی از پرطرفدارترین محتواهای بازاریابی دیجیتال است و استفاده روزافزون از رسانههای اجتماعی بصری مانند فیسبوک، توییتر، لینک دین، پینترنست، اینستاگرام و … موجب شده تا صاحبان کسب و کار و بازاریابان دیجیتال آنلاین از این نوع محتوا استفاده فراوانی برای رسیدن به اهداف خود داشته باشند.. از عوامل موفقیت محتواهای تصویری، این است که این نوع محتوا توجهها را به خود جلب میکند و فرآیند تولید آن سادهتر بوده و یکنواختی محتواهای متنی را نیز ندارد. آمارها نشان میدهد که محتوای بصری ۹۳ درصد ارتباطات انسانی را تشکیل داده است.
قسمت سوم: در چه فرمتی بنوسیم
نحوه تولید محتوا صرفاً به قالبهای محتوا خلاصه نمیشود و پس از انتخاب قالب محتوا مرحله بعدی انتخاب فرمت محتوا است. بارها و بارها شاهد آن بودیم که سلیقه مشتریان تغییر کرده و به موجب آن تاکتیکهای بازاریابی نیز دچار تحول شدهاند. بنابراین بازاریابان باید دائما شیوه و اساس کار خود را تغییر دهند. قبل از پرداختن به نحوه تولید محتوا در هریک از فرمتهای اشاره شده اجازه دهید با یک مثال تفاوت بین فرمت محتوا و قالب محتوا را بیان کنیم: محتوای ویدئویی یک قالب محتوا است، اما این ویدئو چه فرمتی خواهد داشت؟ گزارش؟ پخش زنده؟ یا موشن گرافیک؟ به هرکدام از موارد گزارش، پخش زنده، موشن گرافیک و… یک فرمت محتوایی محسوب میشوند.
حال وقت آن است که به معرفی برخی از رایجترین فرمتهای محتوایی بپردازیم:
Article (مقاله)
اغلب ما این مقالات را به وبلاگ یا مقالات وبلاگ میشناسیم که چندان بیربط هم نیست و از بارزترین ویژگیهای آن تعداد کلمات بین 1000 تا 3000کلمه آن، پرداختن به یک موضوع خاص و فاقد پیام تبلیغاتی بودن، است که از انواع رایج آن میتوان مقالات چگونگی و چک لیستی اشاره کرد.
ebook (کتاب الکترونیکی)
حتمالا بسیار دیدهاید که وبسایتها کتابهایی را به رایگان در اختیار شما قرار میدهند، البته رایگان رایگان که خیر! حداقل یک ایمیل ناقابل در ازای هر دانلود از شما خواهند گرفت. به این محتوا کتاب الکترونیکی میگویند و بیشتر جنبه آموزشی و کاربردی دارد. خلاصه بگویم باید محتوایی قرار دهید که از نظر مخاطب ارزش دانلود و دادن ایمیل داشته باشد. این نحوه تولید محتوا دو فایده اصلی برای وبسایت شما خواهد داشت: جمعآوری دیتابیس از مخاطبان، شناساندن برند خود به عنوان مرجع علمی نزد مخاطب
پادکست
پادکست را میتوان رادیوی شخصی شده نامید، به این صورت که این امکان را به فرد میدهد تا به محتوای صوتی مورد علاقه خود را در هر زمان که بخواهد گوش دهد. امروزه با توجه به اتلاف وقت افراد در وسایل نقلیه عمومی، پشت چراغ قرمز و… با تولید پادکست نه تنها به وقت مردم احترام گذاشته بلکه میتوانید اثربخشی خود را نیز افزایش دهید.
موشنگرافیک
موشن گرافیک آنچه را که معمولاً ثابت و بدون حرکت است، از طریق ترکیب انیمیشن و طراحی گرافیک به ویدیوی دیجیتال تبدیل میکند. سالها این شیوه در فیلمهای سینمایی و انیمیشنها برای به حرکت در آوردن عناوین و پسزمینهها و دیگر کاربردها استفاده میشد اما با پیشرفت بازاریابی ویدیو محور، کارکرد آن از حد فیلمهای سینمایی و تلویزیون پا فراتر نهاد و به ابزاری پراهمیت و محبوب در ارائه محتوا تبدیل شد.
قسمت چهارم: چگونه مطلبمان را استاندرد کنیم
تولید محتوا یکی از مهمترین عوامل رشد و بهبود رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو بوده و به دیده شدن برند شما در صدر نتایج جستجو شده، کمک شایانی خواهد کرد. اما آیا حقیقتاً صرف آنکه محتوایی تولید کرده و آن را در سایت خود بارگزاری کنیم، مخاطب آن را خواهد دید، خواهد خواند؟
گوگل بهترین ابزار برای رساندن پیام به گوش مخاطب خواهد بود و رسیدن به استانداردی که گوگل، محتوای شما را پیشنهاد دهد دقیقا تعریف بهینه سازی برای موتورهای جستجو یا همان سئو است. در حقیقت محتوای سئو محور محتوایی هستند که متناسب با سلیقه و استانداردهای گوگل تولید شده و به نوعی پاسخی برای نیازها و سوالات مخاطبان شما را پوشش خواهد داد. البته برای سئو تنها نوشتن محتوای خوب کافی نیست و بخشی از آن به بیرون از سایت ما مربوط میشود که در این بخش سه مورد از رایجترین استانداردهای سئوی درون وبسایت را به شما معرفی میکنیم و در مطالب بعدی روشهای برای سئوی بیرون سایت معرفی خواهیم کرد:
تگ عنوان Title-tag
تگ عنوان، یکی از اساسیترین و مهمترین عوامل برای سئو است. چرا اهمیت دارد؟ به این دلیل که به موتور جستجوگر و کاربران کمک میکند موضوع محتوای شما را تشخیص دهند. بنابراین کلمهی کلیدی که میخواهید در رتبهبندی آن جایگاه مناسبی به دست آورید باید درون تگ عنوان باشد و حتی بهتر است تگ عنوان با آن آغاز میشد. براساس وبسایت Moz، تگ عنوانهای با کلمات کلیدی در آغاز بهتر از تگ عنوانهایی که کلمات کلیدی را در پایان خود داشتند مفید بودند.
توضیحات متا Meta-Description
توضیحات متا، همچون یک دروازه بین موتور جستجوگر و مخاطبین شما عمل میکنند. اگر بهخوبی تهیه شده باشند میتوانند روی تعداد کلیکها تأثیر بگذارند که یکی دیگر از نشانههای مثبت برای موتور جستجوگر است. فقط از استفاده نکردن توضیحات متای یکسان برای دو مطلب غیرهمسان در وبسایتتان اطمینان حاصل کنید. این موضوع میتواند باعث کاهش رتبهی شما در موتور جستجوگر شود. موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید آن است که حتما از کلیدواژهتان در توضیحات متا استفاده کنید.
متن جایگزین تصویر Alt tag
زمانی که موتورهای جستجوگر وبسایت شما را بررسی میکنند، امکان دیدن تصویری که شما برای مخاطبینتان به نمایش میگذارید برای آنها ممکن نیست. چیزی که Alt tag انجام میدهد افزودن متنی به جای عکس است که به موتور جستجوگر امکان فهمیدن محتوای عکس شما و دادن ارزش در سئو را به آن میدهد. موضوعی که در این باره باید به آن توجه کنید آن است که اگر عکس فقط جنبهی زینتی و زیبایی دارد، نیازی به داشتن متن جایگزین تصویر نیست چرا که این کار به بهبود سئو وبسایت کمکی نمیکند.
قسمت پنجم: چگونه از بیرون هم محتوایمان استاندارد بنظر برسد
در قسمت قبل مجموعه صفر تا صد تولید محتوا به معرفی سئوی درون سایت و استانداردهای آن پرداختیم و اشاره کوچکی به سئوی بیرون سایت کردیم و اشاره کردیم که سئوی درون سایت به شیوههایی از سئو گفته میشود که بدون دست زدن به محتوای درون وبسایت روی سئوی شما تاثیر میگذارند. حال در این قسمت به معرفی 4 روش سئوی بیرون سایت میپردازیم:
لینکسازی و حذف لینک خراب
وقتی محتوایی مینویسید که جذاب است و به دل افراد مینشیند، بسیاری از آنها محتوای شما را در وبسایتها و شبکههای اجتماعی خود به اشتراک میگذارند و به شما ارجاع میدهند. این اتفاق بسیار مناسب است به بهبود رتبه شما در موتورهای جستجو کمک میکند، اما حواستان به این لینکها باشد زیرا اگر این لینکها حذف شود رتبه خوب شما نیز حذف میشود از آن بدتر اگر این لینکها زود حذف شوند ممکن است گوگل شما را جریمه هم بکند.
اطمینان از حداقلی بودن زمان عدم امکان دسترسی به وبسایت
زمان حداکثری دردسترس بودن، نشانه قابل اعتماد بودن است که موتورهای جستجوگر به آن توجه میکنند. زمانی که وبسایت شما اغلب غیر قابل دسترس است، احتمال آن که رباتهای گوگل برای دسترسی به وبسایت شما با مشکل مواجهه شوند بسیار زیاد است و این به معنی پرچمهای قرمز در الگوریتم آنهاست که به معنی آن است وبسایت شما کار نمیکند. این موضوع میتواند به شدت مضر باشد. در بهترین حالت، رتبهبندی وبسایت شما سقوط میکند. قابل اعتماد بودن و ثبات موضوعاتی بسیار مرتبط هستند. که منجر به بهبود سئو وبسایت میشوند. بنابراین از داشتن سرورهای پشتیبان برای زمانی که وبسایت شما از دسترس خارج میشوند، اطمینان حاصل کنید.
اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی
فعالیت در شبکههای اجتماعی میتواند باعث بهبود سئو وبسایت شما شود. همچنین میتواند باعث جذب بازدید کنندگان از طریق اطلاعات حساب کاربری شما شود. میزان دنبالکنندهها و میزان فعالیت شما در شبکههای اجتماعی میتواند به رتبهبندی شما در جستجو کمک کند.
اضافه کردن نقشهی سایت به گوگل وبمستر
این نقشه برای موتورهای جستجوگر بسیار مفید است که از طریق آن میتوانند دسترسی مناسبی به محتوای وبسایت شما داشته باشند. با اضافه کردن نقشه وبسایتتان در گوگل وبمستر Google webmasters میتوانید امکان دسترسی راحتتر رباتهای گوگل به وبسایت را به ارمغان آورید که به رتبهبندی صفحات جدید وبسایت شما بسیار کمک میکند که در نتیجه میتواند روی رتبهی مربوط به کلمات کلیدی تأثیر گذار باشد. پلاگین محبوب وردپرس Yoast SEO به صورت خودکار برای شما نقشهی وبسایتتان را تهیه میکند. دیگر پلاگینی که در این حوزه میتوان به آن اشاره کرد Google sitemaps است که کاملاً تمرکز بر تهیه نقشه از وبسایت دارد. حتی اگر یکبار اقدام به اضافه کردن نقشه وبسایت خود کردهاید، در صورت عدم وجود صفحات جدید در موتور جستجوگر میتوانید دوباره اقدام به این کار کنید.
قسمت ششم: چگونه محتوایمان را به گوش مخاطب برسانیم
بیایید فرض کنیم که صاحب بهترین محصول دنیا هستید یا بهترین خدمت روی کره زمین را ارائه میدهید، و از طرفی بهترین محتوای دنیا را نیز تولید کردهاید، با رعایت تمامی اصول سئوی وبسایت و… . خب که چه؟ این محتوا و محصولمان را باید قاب کنیم و به دیوار بزنیم تا هرروز هنگام دیدن آن بگوییم:
“واو چه محتوایی؟”
قطعا پاسخ خیر است و اگر مخاطب نتواند محتوای ما را ببیند، بهترین محتوای دنیا هم به هیچ دردی نمیخورد. به همین دلیل برخی اعتقاد دارند که انتشار محتوا از تولید محتوا مهم تر است.
درواقع اگر انتشار محتوا اهمیت چندانی نداشت، شبکه های اجتماعی امروزه بیش از ۱ میلیارد کاربر فعال نداشتند. ابزارهای بسیار کاربردی مانند تبلیغات کلیکی موتورهای جستجو نظیر گوگل و یا بسیاری از بنرهایی که در سایتهای مختلف میبینیم یا حتی رپورتاژهای گوناگون و محتوای مهمان وجود نداشت. از آن مهمتر رسالت اصلی ایمیل که به عنوان یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در رساندن صدایمان به گوش مخاطب شناخته میشود چیزی جز انتشار محتوا نیست!
همچنین پژوهش صورت گرفته از کسبوکارهای ایرانی توسط فرامحتوا نشان داد که انتشار و ارزیابی محتوا یکی از بزرگترین چالشهای آنها در پیادهسازی فرایندهای بازاریابی محتوا است.
برای انتشار محتوا راههای بسیاری پیش روی ماست که در زیر به معمولترین آنها میپردازیم:
وبلاگ
وبلاگها از بهترین و امنترین درگاههای اشتراکگذاری محتوا محسوب میشوند و طبق پژوهشهای انجام شده توسط فرامحتوا در نمایشگاه الکامپ بیشترین اعتماد مخاطبین را در میان سایر درگاههای اشتراکگذاری محتوا مانند شبکههای اجتماعی و… به خود اختصاص میدهد. وبلاگها امکانات بیشتری از سایر شبکهها در اختیار شما و البته مخاطبتانتان قرار میدهد، شما میتوانید اطلاعات اضافی مانند محتوای مولتیمدیا، مدت زمان مورد نیاز برای مطالعه و شخصی سازی محتوا در اختیار شما قرار میدهد. بهترین کارکرد وبلاگ برای مخاطبین نیز دریافت اشتراک و امکان مطالعه در وسایل مختلف مانند کامپیوتر و تلفن همراه هوشمند است، البته به شرطی که وبلاگ شما رسپانسیو باشد!
شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی بیشترین مخاطب را در میان تمامی رسانههای دیگر برای به اشتراک گذاری محتوا دارند، پس اگر به دنبال مخاطب بیشتر میگردید بهتر است توجه ویژهای به شبکههای اجتماعی داشته باشید. مهمترین مزیت استفاده از شبکههای اجتماعی نیز همین موضوع به علاوه در دسترس بودن آن است. زیرا بسیاری از افراد نه وقت آن را دارند که یک محتوای 1000کلمهای را در وبلاگ شما مطالعه کنند و نه حتی حوصله آن را دارند اما به راحتی با یک لمس میتوانند محتوای شما را خوانده و حتی علاقهمندی خود را نیز نسبت به آن ابراز کنند. پس بهتر است محتوای اصلی و در واقع هسته محتوایی خود را در وبسایت قرار دهید و خلاصه آن را در شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارید و در انتها برای مطالعه کامل مطلب از مخاطب دعوت کنید که به وبلاگ شما بیاید.
حال چه باید کرد؟
در انتها یک نکته میماند و آن این است که با توجه به موارد ذکر شده در بالا، امکان تولید محتوا با ساختار معرفی شده برای شما وجود دارد یا خیر؟
اگر این امکان وجود دارد که امیدواریم مطالب ما توانسته باشد شما را راهنمایی کند.