استارت آپ

۱۰ گام اساسی جهت راه اندازی یک استارت آپ

طبق آمارهای موجود در زمینه کسب و کارهای کوچک، در ایران چیزی بالغ بر ۵۰۰ هزار کسب و کار کوچک وجود دارد. هنگامی که شما برخی از رایج ترین دلایل را برای راه اندازی یک استارت آپ از جمله داشتن یک ایده کسب و کار منحصر به فرد، طراحی حرفه ای به همراه انعطاف پذیری بالا برای رشد، حرکت به سمت استقلال مالی و سرمایه گذاری و مواردی از این قبیل را در نظر بگیرید، هیچ جای تعجب نیست که کسب و کارهای کوچک با نرخ بالایی در سطح کشور گسترش یابند.

اما هر کسب و کار کوچکی، نمی تواند به موفقیت دست پیدا کند. تنها حدود نیمی از کسب و کارها، حداقل دو سال باقی مانده است و کمتر از یک سوم آن ها می تواند وارد پنجمین سال فعالیت خود شوند. بنابراین زمانی که تصمیم می گیرید تا تبدیل به یک صاحب کسب و کار شوید، در حقیقت در حال ورود به یک چالش واقعی هستید. پرداختن به مواردی که در ادامه گفته می شود و دنبال کردن تمام مراحل، هنگامی که می خواهید کاری را شروع کنید، پایه ای برای موفقیت کسب و کار شما خواهد بود.

بیشتر بخوانید: هیچ سنی برای آغاز یک کسب و کار دیر نیست.

در اینجا ۱۰ مرحله که برای موفقیت کسب و کار شما لازم است در ادامه خواهد امد. گام به گام پیش بروید و در راه موفقیت کسب و کار کوچک خود، قدم بردارید.

 

استارت آپ

 

مرحله ۱: تحقیق و بررسی های خود را انجام دهید

به احتمال زیاد شما قبلا یک ایده کسب و کار را شناسایی کرده اید، بنابراین اکنون زمان آن است که در واقعیت آن را بررسی کنید. آیا ایده شما توانایی موفقیت دارد؟ قبل از اینکه بیشتر از این پیش بروید، باید از طریق فرآیند اعتبارسنجی، ایده کسب و کار خود را اجرا کنید.

برای اینکه یک کسب و کار کوچک موفق شود، باید یک مشکل را حل کند، نیازی را پوشش دهد یا چیزی را که بازار بخواهد ارائه دهد.

 

یکی از راه هایی که می توانید این نیاز را شناسایی کنید، تحقیق، گروه های متمرکز و حتی آزمون و خطا است. همانطور که در بازار جستجو می کنید، برخی از سوالاتی که باید پاسخ دهید عبارتند از:

– آیا نیاز به محصولات/ خدمات پیش بینی شده شما وجود دارد؟

– چه کسی به آن نیاز دارد؟

– آیا شرکت های دیگری هم اکنون محصولات یا خدمات مشابهی ارائه می دهند؟

– رقابت چطور است؟

– کسب و کار شما چگونه در بازار جا خواهد افتاد؟

فراموش نکنید که قبل از اینکه وارد کار و بازار بشوید، از خودتان این سوالات را درباره شروع یک کسب و کار بپرسید.

مرحله ۲: ایجاد یک طرح توجیهی کسب و کار

شما نیاز به یک برنامه دارید تا ایده استارت آپ را به واقعیت تبدیل کنید. یک طرح کسب و کار ، برنامه ای است که کسب و کار شما را از مرحله راه اندازی تا مرحله رشد هدایت خواهد کرد، و این باید برای همه کسب و کارهای جدید باشد.

خبر خوب این است که انواع مختلفی از طرح های تجاری برای انواع مختلف کسب و کار وجود دارد.

اگر قصد دارید از یک سرمایه گذار یا موسسه مالی حمایت مالی بگیرید، یک طرح کسب و کار سنتی ضروری است. این نوع طرح کسب و کار به طور کلی طولانی و کامل است و مجموعه ای از بخش هایی دارد که سرمایه گذاران و بانک ها در هنگام تایید ایده شما به دنبال آن ها هستند.

 

اگر که به دنبال حمایت مالی نباشید و تنها بخواهید بررسی کنید که برای رسید به اهداف خود، چه کارهایی باید انجام داد، یک طرح کسب و کار ساده یک صفحه ای می تواند به شما در مورد آنچه که می خواهید به آن دست پیدا کنید و نحوه رسیدن به آن، کمک کند. در حقیقت، شما حتی می توانید یک طرح کسب و کار کاری را در پشت یک دستمال کاغذی ایجاد کنید و در طول زمان آن را بهبود بخشید. نوشتن طرح برای استارت آپ شما، به هر شکل و در هر قالبی که باشد، همیشه بهتر از این است که هیچ چیزی وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: راهنمای آموزش بازاریابی: تحقیقات بازار به کمک گروه های متمرکز

 

مرحله ۳: برنامه ریزی مسائل مالی

شروع کسب و کار کوچک نیاز به پول زیادی ندارد، اما شروع کسب و کار نیاز به سرمایه گذاری اولیه دارد و همچنین شما باید توانایی پوشش هزینه های در حال انجام کار ،قبل از دستیابی به سود را داشته باشید. هزینه های اولیه راه اندازی یک کسب و کار، (مجوز ها، گواهی نامه ها، تجهیزات، هزینه های حقوقی، بیمه، نام تجاری، تحقیقات بازار، موجودی، علامت تجاری، مراسم افتتاح بزرگ، اجاره ملک و…) و هزینه هایی که پیش بینی می کنید، حداقل برای ۱۲ ماه برای پیشبرد کارتان به ان نیاز دارید (اجاره، خدمات آب و برق، بازاریابی و تبلیغات، تولید، لوازم، هزینه های سفر، حقوق کارمندان، حقوق و دستمزد خود، و غیره). همه ی این هزینه ها را براورد و جمع کنید، مقدار سرمایه اولیه ایست که شما نیاز ذارید.

حالا که دریافتید سرمایه اولیه ای که نیاز دارید چقدر است، راه های مختلفی برای تامین مالی وجود دارد:

– سرمایه گذاری شخصی

– وام های کوچک تجاری

– کمک های کوچک تجاری

– شتاب دهندگان (سرمایه گذاران فرشته)

– تامین جمعی سرمایه

یکی دیگر از روش هایی که استارت آپ ها برای آغاز کار می توانند انجام دهند، تحت عنوان بوت استرپ شناخته می شود؛ به این معنی که شما با حداقل سرمایه مورد نیاز (فقط برای آنچه که ضروری است) کار خود را آغاز کنید.

البته همانطور که احتمالا شما نیز حدس می زنید، بهترین گزینه ترکیبی از روش های ذکر شده فوق است. به این ترتیب که با توجه به هدف خود، ترکیبی از بین موارد ذکر شده را انتخاب و برنامه ای برای جذب سرمایه ای که جهت راه اندازی استارت آپ خود نیاز دارید، تنظیم کنید.

 

استارت آپ

 

مرحله ۴: ساختار کسب و کار را انتخاب کنید

کسب و کار کوچک شما می تواند یک شرکت خصوصی، یک شرکت تضامنی، یک شرکت با مسئولیت محدود (LLC) یا یک شرکت سهامی باشد. ساختار کسب و کاری که انتخاب می کنید،روی خیلی از فاکتورها از جمله نام تجاری شما، میزان مسئولیت شما، بر نحوه تأمین مالیات شما تاثیر می گذارد.

شما می توانید یک ساختار اولیه کسب و کار را انتخاب کنید، و سپس هنگامی که کسب و کار شما رشد کرد و بزرگ تر شو و احساس نیاز کردید می توانید ساختار خود را تغییر دهید.

بسته به پیچیدگی کسب و کار شما، ممکن است در یک مشاوره ازنمایندگی یا CPA حسابدار عمومی گواهی‌شده، مطمئن شوید که چه نوع ساختاری را برای کسب و کار انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: بیزینس پلن گام اساسی جذب سرمایه گذار

مرحله ۵: نام تجاری خود را انتخاب و ثبت کنید

نام کسب و کار شما ،تقریبا در همه جنبه های کسب و کار شما تاثیر گذار است، بنابراین باید یک اسم خوب انتخاب کنید. هنگام انتخاب گزینه های خود برای نام کسب و کارتان، اطمینان حاصل کنید که به تمام پیامدهای بالقوه فکر کرده اید.

هنگامی که یک نام برای استارت آپ خود انتخاب کردید، بررسی کنید که آیا در حال حاضر علامت تجاری شرکت دیگری هست و یا کسی از این نام استفاده می کند یا نه. فراموش نکنید که نام دامین خود را پس از نام نام تجاری خود انتخاب کنید. اگر نام دامین ایده آل شما قبلا گرفته شده است، این مقاله را مطالعه کنید.

 

مرحله ۶: دریافت مجوزهای مربوطه

بخواهید یا نخواهید، کاغذ بازی بخشی از روند راه اندازی یک استارت آپ و یا کسب کار است. انواع مختلف مجوزهای کسب و کار های کوچک وجود دارد که شما باید بسته به نوع استارت آپی که می خواهید شروع کنید و جایی که در آن قرار دارید، در خواست مجوزهای لازم را می دهید. برای این کار باید تحقیق کنید چه مجوزهایی در طول فرآیند راه اندازی استارت آپ شما اعمال می شود.

 

مرحله ۷: سیستم حسابداری خود را انتخاب کنید

یکی از مهمترین سیستم های کسب و کارهای کوچک یک سیستم حسابداری است. سیستم حسابداری شما برای ایجاد و مدیریت بودجه شما لازم است، می توانید با کمک این سیستم، نرخ ها و قیمت ها را تنظیم کنید، تجارت یا معامله با دیگران انجام دهید و مالیات خود را محاسبه کنید. شما می توانید خود سیستم حسابداری خود را کنترل کنید یا یک حسابدار را استخدام کنید تا کارهای محاسباتی و حسابداری را انجام دهد. اگر تصمیم گرفتید خودتان کسب و کاری را شروع کنید، اطمینان حاصل کنید که این سوالات را در زمان انتخاب نرم افزار حسابداری در نظر گرفته اید.

 

استارت آپ

 

مرحله ۸: مکان استارت آپ خود را انتخاب کنید

انتخاب و راه اندازی محلی برای استارت آپ شما، اهمیت دارد؛ اینکه آیا شما یک دفتر-خانه، یک فضای اداری مشترک یا خصوصی دارید و یا یک محل خرده فروشی.

شما باید درباره مکان، تجهیزات و تنظیمات کلی کسب و کارتان فکر کرده و مطمئن شوید که محل کسب و کار شما برای نوع کسب و کار شما مناسب است. همچنین در مورد این مساله که آیا می خواهید فضای کسب و کار خود را اجاره کنید یا بخرید نیز باید فکر شود.

بیشتر بخوانید: ۵ گام مهم در انتخاب یک نام عالی برای کسب و کارهای کوچک

مرحله ۹: تیم خود را آماده کنید

اگر تصمیم دارید کارکنان خود را استخدام کنید، اکنون زمان انجام این کار است. اطمینان حاصل کنید که برای پر کردن مشاغل توسط افراد مناسب زمان کافی داشته و مسئولیت های شغلی که در هر موقعیت قرار دارند، را در نظر بگیرید. اما اگر می خواهید کارکنان را استخدام نکرده و به جای آن، کار را برون سپاری و از پیمانکاران مستقل استفاده کنید، اکنون زمان کار با یک وکیل یا نماینده رسیده تا کارهای مربوط به جستجو و قراردادهای شما را انجام دهد.

در نهایت، اگر شما به صورت تک مالکی و انفرادی کسب و کاری را را اندازی کرده اید، ممکن است نیازی به کارکنان یا پیمانکاران نداشته باشید، اما هنوز به تیم پشتیبانی خود نیاز دارید. این تیم را می توان از یک معلم، مربی کسب و کار کوچک یا حتی خانواده خود تشکیل داد و در زمانی که راه و مسیر را گم کردید، به عنوان یک منبع به شما برای مشاوره، انگیزه و اطمینان به شما کمک می کنند.

مرحله ۱۰: استارت آپ خود را ارتقا دهید

هنگامی که کسب و کار شما در حال اجرا است، باید شروع به جذب مشتریان و مصرف کنندگان کنید. شما می بایست با نوشتن یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP) و ایجاد یک طرح بازاریابی بر اساس اصول اولیه شروع کنید. سپس، ایده های بازاریابی استارت آپ های مشابه خود را شناسایی کرده تا بتوانید تصمیم بگیرید که چگونه می توانید کسب و کار خود را به طور موثرتر ترویج و تبلیغ کنید.

اگر این کارهایی که برای شروع یک کسب و کار لازم و ضروری است را انجام داده اید بدانید بخشی از مهمترین کارها را انجام داده اید. به یاد داشته باشید که موفقیت یک شبه اتفاق نمی افتد. اما از برنامه ای که ایجاد کرده اید به طور مداوم در کسب و کارتان استفاده کنید، و شانس موفقیت خود را افزایش دهید.